Ciabatta
Potrebujeme:
290g vlažná voda
5g sušené droždie
38g olivový olej
7g sol
300g Nutrifree Mix per pane
Do nádoby dáme vodu, droždie a rozmiešame.Pridáme olej, sol a prisypeme múku. Vypracujeme hladké cesto. Nádobu zatvoríme a cesto necháme kysnúť 30 minút. Potom cesto prekladáme v krabici z každej strany. Nádobu znova zatvoríme a opäť necháme kysnúť 30 minút.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.Cesto bude po vykysnutí nadýchané a také musí ostať, preto všetky ďalšie kroky robte s veľkou opatrnosťou. .
Ciabattu formujeme do štvorcového tvaru a rozdelte na 2 časti.. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť.
Pri chlebíkoch s chrumkavou kôrkou sa odporúča para.
Pečie sa 10 minút v pare na 220 ,potom bez pary ďalších 15-20 minút.