Tvarohovo kôprové pagáčiky
450g MiX per Pane,
350ml vlažné mlieko
1 PL kryštálový cukor
1čl soľ
1balíček sušené droždie
maslo izbovej teploty
Plnka :tvaroh,kôpor,petržlenová vňať
POSTUP:
Vlažné mlieko, cukor a sušené droždie si zmiešame v miske, pridáme soľ, múku a ručne
vyhnieteme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť 45minút. Po tejto dobe si cesto ešte
premiesime rukami a následne si ho rozdelíme na malé rovnaké časti cca 15ks. Každý
kúsok si zvlášť rozvaľkáme na tenko. Plytký tanier si potrieme zmäknutým maslom a
cesto si položíme na takto potretý tanier, vrch cesta si tiež potrieme maslom a na takto
natreté cesto opäť položíme ďalšie a tiež ho potrieme. Takto pokračujeme až kým
nebudeme mať všetky kúsky na sebe poukladané. Takto naukladané cesto odložíme na
40minút do chladničky. Po tejto dobe všetky pláty poukladané na sebe rozvaľkáme na
tenké cesto. Po vrchu cesta ešte potrieme rozpustené maslo a cesto zrolujeme (ako
závin). Keď máme cesto zrolované, tak si ho nakrájame na kúsky cca 1cm široké (vyjde
asi 12-13ks). Každý kúsok si rukou roztlačíme na hrubšiu „placku“ a dáme opäť do
chladničky na 10minút. Zatiaľ si pripravte slanú plnku, podľa vašej chuti. Naplňte si
cesto plnkou a ručne ho jemne zabaľte do batôžka. Plech si vysteľte papierom na
pečenie a poukladajte vedľa seba naplnené batôžky. Nechajte ich cca 15minút
podkysnúť. Vrch potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť na 190stupňov cca
25minút.