Od 20.12.2024 do 7.1.2025 čerpáme dovolenku Objednávky nabehnuté do 19.12.2024 do 9:00 vybavíme v ten deň

Tvarohovo kôprové pagáčiky

450g MiX per Pane,

350ml vlažné mlieko

1 PL kryštálový cukor

1čl soľ

1balíček sušené droždie

maslo izbovej teploty

Plnka :tvaroh,kôpor,petržlenová vňať

POSTUP:

Vlažné mlieko, cukor a sušené droždie si zmiešame v miske, pridáme soľ, múku a ručne

vyhnieteme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť 45minút. Po tejto dobe si cesto ešte

premiesime rukami a následne si ho rozdelíme na malé rovnaké časti cca 15ks. Každý

kúsok si zvlášť rozvaľkáme na tenko. Plytký tanier si potrieme zmäknutým maslom a

cesto si položíme na takto potretý tanier, vrch cesta si tiež potrieme maslom a na takto

natreté cesto opäť položíme ďalšie a tiež ho potrieme. Takto pokračujeme až kým

nebudeme mať všetky kúsky na sebe poukladané. Takto naukladané cesto odložíme na

40minút do chladničky. Po tejto dobe všetky pláty poukladané na sebe rozvaľkáme na

tenké cesto. Po vrchu cesta ešte potrieme rozpustené maslo a cesto zrolujeme (ako

závin). Keď máme cesto zrolované, tak si ho nakrájame na kúsky cca 1cm široké (vyjde

asi 12-13ks). Každý kúsok si rukou roztlačíme na hrubšiu „placku“ a dáme opäť do

chladničky na 10minút. Zatiaľ si pripravte slanú plnku, podľa vašej chuti. Naplňte si

cesto plnkou a ručne ho jemne zabaľte do batôžka. Plech si vysteľte papierom na

pečenie a poukladajte vedľa seba naplnené batôžky. Nechajte ich cca 15minút

podkysnúť. Vrch potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť na 190stupňov cca

25minút.