Kváskové šišky
Kváskové šisky
Na rozkvas:
2Pl kvások
100 g múka Mix per pane
100g vlažná voda
Na cesto:
300ml vlažné mlieko
4 vaječný žltok
400g múka Mix per pane
3PL kryštálový cukor
60g roztopené maslo
2Pl rum
Najprv som urobila rozkvas, rozmiešala som kvások vo vode a pridala 100g múky.
Cesto som nechala prikryté na kuchynskej linke 3hodiny .
Po 3 hodinách som do rozkvasu pridala vlažné mlieko,vaječné žĺtka,
cukor a rum a vypracovala som hladké cesto (v kuch.robote cca
5minút),potom som pridala roztopené maslo a ďalších 5 minút som
miesila.
Vypracované cesto som preložila do vyolejovanej krabice, zatvorila a
nechala som ho 12hodin na kuchynskej linke.(robila som to večer, takže celú noc).
Ráno som cesto vyklopila na dosku, poprekladala (už som nemiesila),
povykrajovala a nechala som ďalšiu hodinu na doske. Po hodine som
ich vysmažila.
V hrnci musíte mať vela oleja, aby šišky plávali. Do hrnca dávame šišky
opačnou stranou.
Keď vložíme šišky do oleja, pečieme ich v zakrytom hrnci, keď pečieme
z druhej strany, hrniec je už odokrytý.