Makronky
Na makronky potrebujeme:
125g mandlová múka
250g práškový cukor
125g vaječné bielka (cca 4 vajíčka), treba ich nechať 2-3 dni v chladničke a keď idete piecť tak ráno ich vybrat z chladničky, aby mali izbovú teplotu
80g kryštálový cukor
potravinárska farba
Preosiatú mandlovú múku a práškový cukor zmiešáme.
Bielky si mixéri vyšlaháme dopenista, najprv bez cukru, potom pridáme kryštálový cukor aj potravinársku farbu. Šlaháme aj 8-10 minút.
Do snehu pridáme zmes múky a práškového cukru a gumenou stierkou premiešame,podoberáme okraje a spodok. hmota nemôže tiecť,ale ani moc hustá nemôže byť. Ak je hustejšia ďalej miešame, treba to stále sledovať.
Naplníme cukrárske vreco a striekame kolmo na plech,cesto sa jemne rozleje. Potom párkrát treskneme plechom o pult a necháme uschnúť cca 45 minút na linke.
Pečieme pri 140 C cca 10-14 minút, horný dolný ohrev
Kávový krém
Uvaríme malé silné pressokávu,pridáme 2 vaječné žltka,60g práškového cukru a 1ČL mletej kávy. Uvaríme krém nad parou,alebo na malom ohni,aby sa nepripálil. Keď krém vychladne primiešáme 60g mäkkého masla.