Od 20.12.2024 do 7.1.2025 čerpáme dovolenku Objednávky nabehnuté do 19.12.2024 do 9:00 vybavíme v ten deň

Opera rezy

Na cesto: 120g mandlová múka, 100g práškový cukor,80g kryštálový cukor,35g roztopené maslo,3 vajíčka + 3 vaječné bielko,40g ryžová múka,mandlová aroma. 

Vyšlaháme 6 bielok so štipkou soli, pridáme žltka a ostatné prísady, nakoniec roztopené maslo. 

Upečieme 3 korpusy ( rozmer 20x20)

Kávový sirup:

100ml silnej kávy a 100g cukru.

Krém:

180g mäkké maslo,100g práškový cukor,3 vaječné žltko,6gr instatná káva, 30ml voda

Maslo vymiešame s práškovým cukrom.

Kávu s vodou dáme zovrieť , pridáme aj trocha cukru.Žltka vymiešame s ponorným  mixerom a pomaly prilejeme teplú kávovú zmes. Potom tento krém pomiešame s maslovým krémom.

Ganache:

100g čokoláda,2PL cukor,60ml smotana,20g maslo.

Okrem čokolády všetko dáme do hrnca a nad parou miešame, kým sa všetko neroztopí, túto hmotu nalejem na čokoládu a miešame do hladka.

Čokoládová poleva:

150g čokoláda na varenie,75g maslo,70ml smotana. 

Smotanu a maslo zohrejeme a zalejeme čokoládu. 

Spodný korpus polejeme s kávovým sirupom. Potom potrieme s krémom (použijeme viac ako polovicu krému).Na krém položíme ďalší korpus a tiež polejeme kávovým sirupom a potrieme s ganažou. Opäť dáme korpus poliatý so sirupom a potrieme zvyšným krémom. Túto poslednú vrstvu treba pekne zarovnať, aby aj čokoládová poleva bola pekná.

Tortu dáme na pár hodín do chladničky a iba ak stuhne krém vtedy polejeme s čoko polevou.