Opera rezy
Na cesto: 120g mandlová múka, 100g práškový cukor,80g kryštálový cukor,35g roztopené maslo,3 vajíčka + 3 vaječné bielko,40g ryžová múka,mandlová aroma.
Vyšlaháme 6 bielok so štipkou soli, pridáme žltka a ostatné prísady, nakoniec roztopené maslo.
Upečieme 3 korpusy ( rozmer 20x20)
Kávový sirup:
100ml silnej kávy a 100g cukru.
Krém:
180g mäkké maslo,100g práškový cukor,3 vaječné žltko,6gr instatná káva, 30ml voda
Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
Kávu s vodou dáme zovrieť , pridáme aj trocha cukru.Žltka vymiešame s ponorným mixerom a pomaly prilejeme teplú kávovú zmes. Potom tento krém pomiešame s maslovým krémom.
Ganache:
100g čokoláda,2PL cukor,60ml smotana,20g maslo.
Okrem čokolády všetko dáme do hrnca a nad parou miešame, kým sa všetko neroztopí, túto hmotu nalejem na čokoládu a miešame do hladka.
Čokoládová poleva:
150g čokoláda na varenie,75g maslo,70ml smotana.
Smotanu a maslo zohrejeme a zalejeme čokoládu.
Spodný korpus polejeme s kávovým sirupom. Potom potrieme s krémom (použijeme viac ako polovicu krému).Na krém položíme ďalší korpus a tiež polejeme kávovým sirupom a potrieme s ganažou. Opäť dáme korpus poliatý so sirupom a potrieme zvyšným krémom. Túto poslednú vrstvu treba pekne zarovnať, aby aj čokoládová poleva bola pekná.
Tortu dáme na pár hodín do chladničky a iba ak stuhne krém vtedy polejeme s čoko polevou.