Veterníková torta
Cesto:
mlieko 120 g (teraz som robila s ryžovým mliekom)
voda 120 g
maslo 120 g
cukor 10 g
sol 1 g
ryžová múka Nutrifree150 g
Vodu, mlieko, maslo, sol, cukor dáme zohriať , keď vrie pridáme múku , odstavíme z ohňa a miešame.
Robíme odpaĺované cesto. Necháme stáť cca 5 minút a po jednom primiešame vajcia , dokopy 5 ks.
Cesto rozdelíme, a dáme do vymastenej tortovej formy.
Pečieme pri 190C 15 minút, dvere neotvárame!!!
Plnka:
1Salko uvaríme ( 2 hodiny varíme konzervu vo vode )
a keď vychladlo primiešame 200g masla. Natrieme na korpus a na vrch dáme šlahačku, zakryjeme a buď poprášíme práškovým cukrom ,alebo spravíme karamelovu polevu.