Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

Ciabatta

Ciabatta

Potrebujeme:

290g vlažná voda

5g sušené droždie

38g olivový olej

7g sol

300g Nutrifree Mix per pane

Do nádoby dáme vodu, droždie a rozmiešame.Pridáme olej, sol a prisypeme múku. Vypracujeme hladké cesto.  Nádobu zatvoríme a cesto necháme kysnúť 30 minút. Potom cesto prekladáme v krabici z každej strany. Nádobu znova zatvoríme  a  opäť necháme kysnúť 30 minút.

Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.Cesto bude po vykysnutí nadýchané a také musí ostať, preto všetky ďalšie kroky robte s veľkou opatrnosťou. .

Ciabattu  formujeme do  štvorcového tvaru a rozdelte na 2 časti.. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť.

Pri chlebíkoch s chrumkavou kôrkou sa odporúča para.

Pečie sa 10 minút v pare  na 220 ,potom bez pary ďalších 15-20 minút.